Tervetuloa lappeen Rannoille!

Ja erityisesti tervetuloa laskennallisen tekniikan ja kiltamme Lateksii ry:n pariin! Tälle sivulle päivitetään opintonsa aloittaville suunnattua tietoa.

Fukseille, tuutoreille, opintoneuvojalle ja fuksivastaavalle on perinteisesti muodostettu yhteinen WhatsApp-ryhmä, johon saat syksymmällä kutsun, kun tuutorisi ottaa sinuun yhteyttä. Sitä ennen voit tutustua kiltamme fuksioppaaseen Kaavakokoelmaan, jonka sivuilla voit jo vähän fiilistellä tulevaa fuksivuottasi. Löydät sen täältä!

Fuksiviikot

Taival yliopistossa alkaa fuksiviikoilla, jonka aikana yliopisto, sen henkilökunta sekä omat ja vieraat oppilastoverit tulevat varmasti tutuiksi. Fuksiviikoilla tutustutaan myös teekkarikulttuuriin erilaisten tapahtumien lomassa. Fuksiviikoilla on jokaiselle päivälle jonkinlaista virallista ja epävirallista ohjelmaa suhteellisen nopealla tykityksellä. Ohjelmaan sisältyy koulutusohjelman, yliopiston ja LTKY:n järjestämää ohjelmaa, joten aikataulut löytyvät vähän mistä sattuu, mutta alle on koottu toivottavasti kaikki tarpeellinen:

 • Yliopiston ja koulutusohjelman orientaatio-ohjelma 29.8 - 2.9.
  • Yliopistoon tutustumista, kurssi-ilmottautumiset, käyttäjätunnukset, jne. juoksevia asioita
 • LTKY:n ohjelma - iltaohjelmaa, tapahtumia, ryhmäytymistä ja opiskelijakulttuuria
  • Ensimmäinen viikko:
   • 29.8. I love Mondays-bileet Ylioppilastalolla
   • 30.8. Fuksiolympialaiset Skinnarilassa
   • 31.8. Koulutusohjelmakohtaista toimintaa
   • 1.9. Suit Up -bileet Lappeenrannan keskustassa
   • 2.9. Notskeilua Skinnarilassa
   • 3.9. Skinnarila Pride
  • Toinen viikko:
   • 5.9. Beach Party Sammonlahden uimarannalla
   • 6.9. Fuksilakkien teko ja lakkisaunis
   • 7.9. Fuksisuunnistus Lappeenrannan keskustassa ja Skinnarilassa
   • 8.9. Fuksipromootio Skinnarilassa

Ajantasaisimmat tiedot löydät täältä, ja näihin sivuihin kannattaa muutenkin tutustua huolella:

Tuutorit ja opintoneuvoja

Fuksiviikolla saat ikioman tuutorin, jonka tehtävänä on auttaa ja neuvoa kaikkeen opiskeluun sekä muuhun yliopistoelämään liittyvissä kysymyksissä. Tuutorit ovat erittäin tärkeä tuki ensimmäisten periodien aikana, eli oman tuutorin nimi ja naama kannattaa siis ehdottamasti painaa muistiin.

Opintojasi on myös tukemassa opintoneuvoja, jonka myös tapaat heti orientaatioviikolla. Hänen puoleen voi ja kannattaa kääntyä, mikäli sinulla on pieniäkin vaikeuksia opinnoissasi tai et esimerkiksi tiedä, mille kursseille pitäisi tai kannattaisi ilmottautua.

Eetu Knutars, opintoneuvoja
050 3250863
eetu.knutars@lut.fi

Fuksivastaava

Koko ensimmäisen opintovuotesi aikana sinulla on matkassa mukana lisäksi killan oma fuksivastaava, jota voisi kuvailla myös opiskelijaelämätuutorina. Erityisesti fuksiviikoilla mutta myös koko lukuvuoden ajan häneen törmää niin kiltiksellä kuin kaikenlaisissa tapahtumissa. Hänen tehtävänsä on opastaa sinut Skinnarilan opiskelijakulttuuriin maailmaan ja kasvattaa sinusta vuoden aikana kelpo teekkari.

Fuksipisteläystäke

Fuksivuoden aikana kerätään pisteitä ns. fuksipisteläystäkkeeseen. Pisteitä saa niin opintojen etenemisestä kuin myös tapahtumiin osallistumista. Jos läystäke on hyvin täytetty, saat Wappuna painaa päähäsi upouuden teekkarilakin, muulloin lakin saa vasta Flooranpäivänä. Läystäkkeen täyttämistä ei kuitenkaan tarvitse stressata, sillä pisteet kerääntyvät helposti opiskelun ja muun toiminnan ohella.

Opintopistekilpailu

Fuksivuonna osallistut vuotuiseen fuksien opintopistekilpailuun, eli se tuutoriryhmä, joka kerää eniten opintopisteitä (suoritettuja kursseja), voittaa mahtavia (ja arvokkaita) palkintoja, ei siis mitään karkkipussia ja lämmintä kättä, vaan uusinta tuliterää viihde-elektroniikkaa. Kannattaa siis ehdottomasti kerätä opintopisteitä ahkerasti sekä kannustaa omaa tuutoriryhmääsi kohti voittoa!

Kysyttävää?

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Sivun alalaidasta löydät meidän somet ja killan hallituksen sähköpostin, näitä kautta voit olla meihin yhteydessä!

Nähdään syksyllä!