Tervetuloa lappeen Rannoille!

Tälle sivulle päivitetään opintonsa aloittaville suunnattua tietoa, kun sitä saadaan. Fukseilla sekä heidän tuutoreillaan on perinteisesti ollut Facebook-ryhmä. Sen linkki ilmestynee tänne joskus. Kaavakokoelma (eli killan fuksiopas).

Fuksiviikot

Taival yliopistossa alkaa fuksiviikoilla, jonka aikana yliopisto, sen henkilökunta, omat- sekä vieraat oppilastoverit tulevat varmasti tutuiksi. Fuksiviikoilla tutustutaan myös teekkarikulttuuriin erilaisten tapahtumien lomassa. Fuksiviikoilla on jokaiselle päivälle jonkinlaista virallista ja epävirallista ohjelmaa suhteellisen nopealla tykityksellä. Ohjelmaan sisältyy koulutusohjelman, yliopiston, ja LTKY:n järjestemää ohjelmaa, joten arvatenkin aikataulut löytyvät vähän mistä sattuu, mutta alle on koottu toivottavasti kaikki tarpeellinen:

  • LTKY:n ohjelma (ei julkaistu)
    • "iltaohjelma"
    • ryhmäytymistä ja kulttuuria
  • Koulutusohjelman ohjelma (ei julkaistu)
    • "päiväohjelma"
    • yliopistoon perehtyminen, ilmoittautumiset, käyttäjätunnukset jne...

Tuutorit

Fuksiviikolla saat ikioman tuutorin, jonka tehtävänä on auttaa ja neuvoa kaikkeen opiskeluun ja muuhun yliopistoelämään liittyvissä kysymyksissä. Tuutorit ovat erittäin tärkeä tuki ensimmäisten periodien aikana eli oman tuutorin nimi ja naama kannattaa siis ehdottamasti painaa muistiin.

Opintojasi on myös tukemassa opintoneuvoja, jonka puoleen voi ja kannattaa kääntyä mikäli sinulla on pieniäkin vaikeuksia opinnoissasi tai et esimerkiksi tiedä mille kursseille pitäisi tai kannattaisi ilmottautua.

Fuksipisteläystäke

Fuksivuoden aikana kerätään pisteitä ns. fuksipisteläystäkkeeseen. Jos fuksipisteläystäke on hyvin täytetty, saat Wappuna ikioman teekkarilakin, muulloin lakin saa vasta Flooranpäivänä. Läystäkkeen täyttämistä ei kuitenkaan tarvitse stressata sillä pisteet kerääntyvät helposti opiskelun ja muun toiminnan ohella.

Opiskelu

Fuksivuonna osallistut vuotuiseen fuksien opintopistekilpailuun, eli se tuutoriryhmä, joka kerää eniten opintopisteitä (suoritettuja kursseja), voittaa mahtavia (ja arvokkaita) palkintoja, ei siis mitään karkkipussia ja lämmintä kättä, vaan uusinta tuliterää viihde-elektroniikkaa. Kannattaa siis ehdottomasti kerätä opintopisteitä ahkerasti sekä kannustaa omaa tuutoriryhmääsi kohti voittoa!