Tervetuloa lappeen Rannoille!

Aluksi kannattaa liittyä Facebookissa Ξ Lateksiin fuksit ja tuutorit 2018 -ryhmään. Ryhmän kautta tapahtuu aluksi tärkeää tiedottamista ennenkuin pääsette virallisille tiedotuslistoille.

Lue myös fuksiopas täällä: Fuksiopas 2018

Fuksiviikot

Taival yliopistossa alkaa fuksiviikoilla, jonka aikana yliopisto, sen henkilökunta, omat- sekä vieraat oppilastoverit tulevat varmasti tutuiksi. Fuksiviikoilla tutustutaan myös teekkarikulttuuriin erilaisten tapahtumien ja muiden häppeningien lomassa.

Fuksiviikoilla on jokaiselle päivälle jonkinlaista virallista ja epävirallista ohjelmaa suhteellisen nopealla tykityksellä. Ohjelmaan sisältyy koulutusohjelman, yliopiston, ja LTKY:n järjestemää ohjelmaa, joten arvatenkin aikataulut löytyvät vähän mistä sattuu, mutta alle on koottu toivottavasti kaikki tarpeellinen:

Tuutorit

Fuksiviikolla saat ikioman tuutorin, jonka tehtävänä on auttaa ja neuvoa kaikkeen opiskeluun ja muuhun yliopistoelämään liittyvissä kysymyksissä. Tuutorit ovat erittäin tärkeä tuki ensimmäisten periodien aikana eli oman tuutorin nimi ja naama kannattaa siis ehdottamasti painaa muistiin.

Opintojasi on myös tukemassa opintoneuvoja, jonka puoleen voi ja kannattaa kääntyä mikäli sinulla on vähääkään vaikeuksia opinnoissasi tai et esimerkiksi tiedä mille kursseille pitäisi/kannattaa ilmottautua.

Fuksipisteläystäke

Fuksivuoden aikana kerätään pisteitä ns. fuksipisteläystäkkeeseen. Jos fuksipisteläystäke on hyvin täytetty, saat Wappuna ikioman teekkarilakin, muulloin lakin saa vasta Flooranpäivänä. Läystäkkeen täyttämistä ei kuitenkaan tarvitse stressata sillä pisteet kerääntyvät helposti opiskelun ja muun toiminnan ohella.

Opiskelu

Fuksivuonna osallistut vuotuiseen fuksien opintopistekilpailuun, eli se tuutoriryhmä, joka kerää eniten opintopisteitä (suoritettuja kursseja), voittaa mahtavia (ja arvokkaita) palkintoja, ei siis mitään karkkipussia ja lämmintä kättä, vaan uusinta tuliterää viihde-elektroniikkaa. Kannattaa siis ehdottomasti kerätä opintopisteitä ahkerasti sekä kannustaa omaa tuutoriryhmääsi kohti voittoa!